naar SKG Online

Kerk aan het Lint

Kerk an het Lint: Twee kerken, één kerkgebouw

Op zaterdag 14 september 2019 werd het nieuwe kerkgebouw Kerk aan het Lint officieel in gebruik genomen. Het is ontstaan door een bijzondere samenwerking tussen de Nederlands Gereformeerde Kerk RijnWaarde en de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Leidsche Rijn. Beide kerkgenootschappen houden in het nieuwe kerkgebouw hun zondagse erediensten. 

Voor iedereen in de wijk

Door het open karakter van de nieuwbouw willen de gemeenten laten zien, dat de kerk een open plek is voor iedereen in de wijk. SKG is in een vroeg stadium betrokken in de plannen voor het nieuwe kerkgebouw. De heer Armijn Eikelboom blikt terug op het bouwproces:

“De wijk Leidsche Rijn is de afgelopen 10 jaar gegroeid tot een grote suburb bij Utrecht. Vanwege de diverse bouw, aantrekkelijke parken en nabijheid van Utrecht is het een populaire woonplek voor jonge gezinnen, expats en autochtonen. Tussen GKV Leidsche Rijn en NGK RijnWaarde bestaan al vanaf het ontstaan van Leidsche Rijn innige banden. Beide kerken kennen samen inmiddels zo’n 600 betrokkenen, een aantal dat in de afgelopen jaren sterk gestegen is. Voor een gebouw hebben we zo’n 7 jaar geleden de handen in een geslagen, aanvankelijk nog in de vorm van dromerige plannen, inmiddels werkelijkheid.”

Maatwerk financiering

“Wat vanaf het begin helder was dat het een gebouw moest zijn midden in de wijk Leidsche Rijn: zichtbaar en toegankelijk waarin merkbaar is dat Christus leeft en oog heeft voor mensen van nu. Het bouwproces heeft flink wat tijd en energie gevergd. Rond de financiering hebben we diverse bronnen weten aan te boren. Een belangrijke daarvan was de SKG. Wat prettig is, is dat de SKG begrijpt wat financiering van een kerk met zich meebrengt en dat ook vertaalde in maatwerk”, aldus de heer Eikelboom.

Naam

De Kerk aan het Lint is fraai gelegen aan het Maximapark. De naam “Kerk aan het Lint” geeft aan dat het gebouw te vinden is aan het voor iedereen in Leidsche Rijn bekende “Lint”. Dit is een lang wandel- en fietspad, dat de hele wijk met elkaar verbindt.